Title Image

Over Ons

Onze Samojeden, Alaskan Malamutes en Eurasiers maken samen met onze kinderen en katten deel uit van ons gezin. De honden leven samen met ons in en om ons huis in het buitengebied van West-Brabant.

De kennel is ontstaan in 1992 met onze eerste Schotse Herder reu “Dundee”. Eenmaal in aanraking gekomen met de Samojeed, is de passie voor sledehonden ontstaan.

Hoewel de Alaskan Malamute en de Samojeed duidelijke verschillen in temperament vertonen, heeft het eigenzinnige en zelfstandige karakter van beide rassen ervoor gezorgd dat wij voor deze prachtige en energieke sledehondenrassen hebben gekozen. Later is hier de Eurasier nog bijgekomen. We trainen ze naast de fiets, voor de step en maken graag lange wandelingen. Ook zijn we actief binnen het verenigingsleven. We nemen regelmatig, met succes, deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Verscheidene van onze honden hebben nationale en internationale kampioenstitels behaald.

Af en toe hebben we pups die zorgvuldig worden gefokt, uitsluitend met stamboom. Gezondheid, karakter en schoonheid zijn belangrijke selectiecriteria voor de (groot)ouders. De pups groeien bij ons in het gezin op en we genieten er vooral van. Ons doel is evenwichtige energieke en vooral sociale pups een gezond en lang leven te bieden. We zijn aangesloten bij de Alaska Malamute Club voor Nederland (AMCN), Nederlandse Samojeden Club (NSC) en de Deutscher Club für Nordische Hunde (DCNH)  .

We zijn een gediplomeerd kennel, geregistreerd bij de FCI en Raad van Beheer, in bezit van Vakbekwaamheid Besluit Houders voor Dieren, Kynologische Kennis I en II, Exterieur en Bewegingsleer, instructeursdiploma gehoorzaamheid (O&O), rasspecialist voor de Vereniging Voor Trimmend Nederland (VVTN), Wilma is ook nog FCI keurmeester.